Türk Gıda Kodeksinden Aroma Verici 22 Madde Çıkarıldı
20 Ocak 2024 tarihli Resmî Gazete'de yer alan Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği ile gıdalarda kullanılan aroma vericileri, aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri, bunların üretimlerinde kullanılan kaynak materyaller ile kullanım koşulları ve etiketleme kuralları belirlendi. Yönetmeliğin uyumlu olduğu AB tüzüğünde yapılan değişiklikler, ulusal mevzuatımıza yansıtıldı.
Bu kapsamda, bazı aroma verici maddeler listeye eklendi, 20 aroma verici maddeye ilişkin kullanım koşullarında değişiklik yapıldı ve 22 aroma verici madde listeden çıkarıldı.
Yürürlükten kaldırılan maddelere ilişkin düzenlemeleri 30.4.2024 tarihinden itibaren, diğer hükümlere ilişkin düzenlemeleri yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe giren söz konusu Yönetmeliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/01/20240120-5.pdf adresinden erişim sağlanmaktadır.