Fermente Süt Ürünlerinin Satışına Düzenleme Yapıldı
10 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete'de yer alan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2022/44)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2024/1) ile fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinin, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurtun en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilmesine karar verildi.
Tebliğle fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca en fazla ne kadar olacağına ilişkin de düzenlemeye gidildi.
Yapılan değişikliklerle taklit ve tağşiş ile tüketicilerin yanıltılmasının önüne de geçilmesi hedefleniyor.
Yayımı tarihinde yürürlüğe giren söz konusu Tebliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/02/20240210-6.htm adresinden erişim sağlanmaktadır.