Mehmet Emre UYGUN
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Mehmet Emre Uygun 28 Mart 1981 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.
Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi'nde okuyan M. Emre Uygun 2003 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi. Üç kuşaktır zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren Uygun Rafine Yağ Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firmasında iş hayatına atılan Mehmet Emre Uygun, 2008 yılında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.
2014, 2018 ve 2022 yıllarında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerine seçilen Mehmet Emre Uygun, 2014-18 yılları arasında TİM Sektörler Konseyi Üyeliği yaptı. Uygun, 2024 yılında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı seçildi. 2026 yılında aynı göreve ikinci kez seçildi. Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Emre Uygun İngilizce biliyor.