BİRLİK'TE E-İHRACAT: E-İhracat Destekleri Eğitim Programı Bursa'da Başlıyor
Firmalara e-ihracat destekleri ve başvuru süreçleri hakkında bilgilendirme sağlayacak “E-İhracat Destekleri Eğitim Programı” seminerlerinin ilki,
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) ev sahipliğinde düzenlenecek.
Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Trendyol iş birliğiyle, firmaların dijital dönüşüm kapasitelerini güçlendirmek, uluslararası pazarlara erişimlerini kolaylaştırmak ve küresel rekabette etkinliklerini artırmak amacıyla yeni bir seminer dizisi hayata geçiriliyor.
Türkiye genelinde 6 il ve 9 İhracatçı Birliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “E-İhracat Destekleri Eğitim Programı” seminerleri, kamu ve özel sektör paydaşlarını bir araya getirerek firmalara e-ihracat alanındaki fırsat ve destekleri tanıtmayı hedefliyor.
Bu kapsamda eğitim programlarının ilki 17 Eylül 2025 Çarşamba günü Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) ev sahipliğinde Bursa'da düzenlenecek. Etkinlikte, Ticaret Bakanlığı, TİM ve Trendyol temsilcileri tarafından “E-ihracatın Stratejik Önemi”, “E-İhracat Destekleri ve Başvuru Süreçleri” gibi başlıklarda sunumlar yapılacak. Bu sunumlarla eş zamanlı olarak ise, katılımcı firmalar etkinlik boyunca desteklerin işleyiş süreci ile alakalı olarak “Yerinde Destek” noktasında alanında uzman kişilerden destek alabilecekler.
Katılım için kayıt linki üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz: https://forms.gle/cNYa956pHswhQom46
E-İhracata Destekleri Tanıtım Programı Takvimi
Bursa - Uludağ İhracat Birlikleri: 17.09.2025
İzmir - Ege İhracatçı Birlikleri: 22.09.2025
Gaziantep - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri: 23.09.2025
Ankara - Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri: 26.09.2025
Denizli - Denizli İhracatçılar Birliği: 30.09.2025
İstanbul - İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri: 03.10.2025
İstanbul - İstanbul İhracatçı Birlikleri /Hizmet İhracatçıları Birliği: 13.10.2025
İstanbul - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği: 14.10.2025