Konya - İran

TİM'in ihracatın artırılması için başlattığı 10 İl 10 Ülke toplantısı Konya'da

TİMAKADEMİ, Konyalı sanayici ve ihracatçıya İran pazarını tanıtacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), firmalara hedef pazarları daha yakından tanıtarak ihracatı artırmak amacıyla TİMAkademi bünyesinde başlattığı “10 İl 10 Ülke” temalı toplantılarına Konya'da devam edecek. Ekonomi Bakanlığı'nın öncülüğünde yürütülen “Turkey Discover the Potential” kampanyası kapsamında başlatılan toplantıların ilki geçen Mayıs ayında Gaziantep'te yapıldı. Gaziantep için potansiyel pazar olarak belirlenen İngiltere ile ilgili kapsamlı paneller gerçekleştirildi. Bu kez Konya'da İran pazarı ele alınacak. “Hedef Pazar: İran” toplantısında, komşu ülkenin fırsatları Konyalı sanayici ve ihracatçılara daha yakından tanıtılacak.

Ana çözüm ortakları Halkbank ve Vodafone, sigorta çözüm ortağı Coface Sigorta, medya çözüm ortakları Global Connection Uluslararası Medya ve Turkish Time Dergisi'nin katkıları ile düzenlenecek olan toplantı, 8 Eylül tarihinde Dedeman Konya Hotel & Convention Center'da gerçekleşecek.

İran'ın bölgedeki konumu ve İran pazarı analiz edilecek

Moderatörlüğünü Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in gerçekleştireceği “Hedef Pazar: İran” toplantısının ilk panelinde, TİM Genel Sekreteri Dr. Halil Bader Arslan “İran Pazarının Stratejik Analizi ve Pazara Giriş Fırsatları”nı aktaracak. Panelde İran Yatırım ve Ekonomik Teknik Destekler Kurumu Yabancı Yatırımlar Genel Müdürü Ahmad Jamali de “İran ile Türkiye arasındaki İş İmkanları ve İran Pazarı”nı masaya yatıracak. İran İthalatçılar Birliği Başkanı Alireza Managhebi Navaei ise “İran ile İş Yapma Kültürü”nü katılımcılar ile paylaşacak. İlk panelde ayrıca İran İslam Cumhuriyeti, Ankara Ticaret Ataşesi Hamid Zadboom “İran Pazarının Yatırım Yapma Olanakları ile Pazarın Geleceği, Trendler”i anlatırken, İranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Mehdi Culazade de “İş Dünyası Gözüyle Türkiye-İran Ticaretinin Önemi”ne dikkat çekecek.

İran pazarında fırsatlar ele alınacak

“Hedef Pazar: İran” toplantısının ikinci panelinde ise DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Eş Başkanı Bilgin Aygül “Türkiye ve İran Arasındaki Ekonomik ve Ticari İşbirliği Fırsatları'na Genel Bakış” başlıklı oturumda konuşacak. “Medyanın İran ve Türkiye Ticaret Hacminin Artmasındaki Rolü'ne Asr-ı Azadi Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Seyed Vahid Peiman vurgu yapacak. Panelde ayrıca eski Tahran Ticaret Müşaviri Himmet Geriş “İran ile İş Yaparken Pratik Öneriler ve Fırsatlar”ı aktarırken, Coface Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Emre Özer de “İran Pazarında Riskler Nelerdir? İran'da Doğru Yerel Ortak Nasıl Bulunur? Firmanın Güvenilirliği Nasıl Kontrol Edilebilir?” gibi sorularının yanıtlarını Konyalı ihracatçılar ile paylaşacak.

İlgili Fotoğraflar

Bu sayfa en son 15 Şubat 2017 Çarşamba tarihinde güncellenmiştir.