Bursa - ABD

TİMAKADEMİ Hedef Pazarlar Toplantılarının Yeni Durağı: Bursa

Bursa İş Dünyası Potansiyeline Güveniyor, Hedef Pazarlar için harekete geçiyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nin, ihracatçı firmaların hedef pazarlarını çok daha yakından tanımaları için başlattığı 'TİMAKADEMİ2023', HEDEF PAZAR Toplantılarına
BURSA'da devam ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM), tarafından oluşturulan TİMAKADEMİ, 2016 yılında Ekonomi Bakanlığı liderliğinde yürütülen “Turkey Discover the Potential” kampanyası kapsamında ihracattan en çok pay alan şehirlerimizden olan Bursa'nın hedef pazarı olan ABD'yi, Bursalı sanayici ve ihracatçılarımıza daha yakından tanıtmak amacı ile 12 Ekim 2016 tarihinde Bursa'da HEDEF PAZAR: ABD adlı bir toplantı düzenledi.

Ana çözüm ortakları olan HALKBANK ve VODAFONE'un yanı sıra Lojistik Çözüm Ortağı UPS ve Sigorta Çözüm Ortağı Coface Sigorta, Medya Çözüm Ortakları Global Connection Uluslararası Medya ve Turkish Time Dergisi'nin katkıları ile düzenlenen toplantı 12 Ekim 2016 Çarşamba günü Uludağ İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının Moderatörlüğünü ünlü Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin gerçekleştirdi.  Toplantının ilk panelinde; TİM Genel Sekreteri Dr. H. Bader Arslan; ABD Pazarının Stratejik Analizini ve Pazara Giriş fırsatlarını aktarırken, TABA-AmCham Başkanı Bora Gürçay; Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği fırsatlarını masaya yatırdı.

Jones, Swanson, Huddell&Garrison, LLC Özel Ortağı Jennifer Morrison; ABD ile ticarette hukuki bakış açısını değerlendirirken, ABD İstanbul Konsolosluğu Baş Ticaret Ataşesi Maria Andrews; ABD Pazarının Geleceğini ve Tüketim Trendlerini paylaştı.

Bursa Hedef Pazar: ABD adlı toplantının ilk panelinde ayrıca, Maryland Eyaleti Ticaret Odası Uluslararası Yatırımlar Amerika ve Ortadoğu Bölge Müdürü Brian Castleberry Maryland Eyaletinde Otomotiv ve Biyoteknoloji Sanayi Ticaret ve Yatırım Fırsatlarını katılımcılar ile paylaşacak.

Bursa Hedef Pazar: ABD toplantısının ikinci panelinde ise; TOFAŞ Endüstriyel Ürünler Direktörü Akın Aydemir; ABD Pazarında Bir Başarı Hikayesi adlı sunumu katılımcılarla paylaşacak. ICANN Kıdemli Başkan Yardımcısı David Olive; Küresel İnternetin Türk İşletmeler İçin Yarattığı Fırsatlara değinirken, T.C. San Francisco Önceki Ticaret Ataşesi Ebru Gülsoy San Fracisco'ya İhracatta Pratik Önerileri, T.C. New York Önceki Ticaret Ataşesi Mustafa Ali Yurdupak'ta New York özelinde İhracat fırsatlarını ve zorluklarını katılımcılar ile paylaşıyor olacak. ABD'ye İhracatta Lojistik Çözümleri aktaracak olan UPS Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Caner Tek in yanı sıra Coface Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Emre Özer'de ABD pazarında riskler nelerdir? ABD'de doğru yerel ortak nasıl bulunur? Firmanın güvenilirliği nasıl kontrol edilebilir? Gibi merak edilen sorularının yanıtlarını Bursa'lı İhracatçılar ile paylaşacaklar.

İlgili Fotoğraflar

Bu sayfa en son 15 Şubat 2017 Çarşamba tarihinde güncellenmiştir.