Adana - Suudi Arabistan

TİM organizatörlüğünde, "TİMAKADEMİ'nin 2.etkinliği " Adana Hedef Pazar: Suudi Arabistan”  Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde 2 Haziran 2016 tarihinde Divan Otel Adana'da gerçekleştirildi.

Ekonomist Prof. Kerem Alkin'in moderatörlüğünde yapılan toplantıda; Cidde Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Şeyh Ziad Bassam Albassam, Suudi Arabistan'ın gazetecisi Al Riyadh Gazetesi Kıdemli yazarı Fahad A. Alfuhaid, BSA Ahmad Bin Hezem Hukuk ve Danışmanlık şirketinin ortağı Cyrille Naffah katılımcılara Adana ile Suudi Arabistan arasındaki işbirliği olanaklarına ilişkin önemli bilgiler aktardılar.

Suudi Arabistan Pazarının Stratejik Analizi, Pazara Giriş Fırsatları TİM Genel Sekreteri Dr. H. Bader Arslan  ve  Suudi Arabistan ile iş yaparken pratik öneriler, Fırsatları ve Zorluklar ise Cidde Eski Ticaret Ataşesi Erbülent Kurşun tarafından katılımcılar ile paylaşıldı.

Adana ile Suudi Arabistan'ı eşleştirmenin birçok sebebi olduğunu dile getirilen toplantıda Adana'nın son on yılda ihracatını iki katına çıkardığını, 2005'te 884 milyon dolar olan ihracatının 1,7 milyar dolara yükseltildiği ifade edildi.

Toplantının önemli gündem konularından biri de Ceyhan Enerji İhtisas ve Endüstri Bölgesi için Suudi Arabistan ile işbirliği yapılabileceği oldu.

İlgili Fotoğraflar

Bu sayfa en son 15 Şubat 2017 Çarşamba tarihinde güncellenmiştir.