Türk İhracatçılar Kamerun'da

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Meclisimiz organizasyonunda düzenlenen Kamerun Ticaret Heyeti, ülkenin ticari başkenti Douala'da gerçekleştirildi. Heyet kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmelerine Kamerunlu iş insanlarının ilgisi yoğun oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği Kamerun Ticaret Heyeti'ne elektrik-elektronik, yazılım ve bilişim, demir ve demir dışı metaller, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi ürünler, inşaat malzemeleri, otomotiv sanayi, orman ürünleri, mobilya, hazır giyim, gıda, kozmetik, kamp ürünleri ve halıcılık sektörlerinde faaliyet gösteren 25 firmadan toplam 29 Türk iş insanı katıldı.

Kamerun Ticaret Müşavirimiz İsmail Anıl Karacaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen ikili görüşmelerde Türk firmalarımıza yoğun ilgi gösterildi. Douala'daki Akwa Palas Otel'de gerçekleşen ikili görüşmeler kapsamında 25 Türk firmamız 200'e yakın Kamerunlu firma ile 500'den fazla görüşme gerçekleştirdi.

Karacaoğlu, Türk iş insanlarını Kamerun'da ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, Kamerun ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin oldukça olumlu seyirde devam ettiğini belirtti. Kamerun'un Orta Afrika pazarına giriş konusunda çok önemli bir jeopolitiği olduğunu belirten Kocaoğlu, ikili ilişkilerimizin bölgesel anlamda da öneminin altını çizdi.

İlgili Fotoğraflar