TANZANYA HEYETİNE BÜYÜK İLGİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonunda düzenlenen Türkiye-Tanzanya İş Forumu ve ikili iş görüşmeleri, Meclisimiz Yönetim Kurulu üyesi Sn. Ahmet GÜLEÇ başkanlığında, 25-28 Temmuz 2017 tarihlerinde, Tanzanya'nın Darüsselam şehrinde gerçekleştirildi.

İş İnsanları Heyeti kapsamında düzenlenen, 250'den fazla ilgili Tanzanya firması temsilcisinin katıldığı forum saat 10.00'da, Darüsselam Ticaret Müşaviri Sn. Onur TEKYILDIZ'ın moderatörlüğünde,  Sn. Ahmet GÜLEÇ'in açılış konuşması ile başladı. Sn. GÜLEÇ, konuşmasında Tanzanya'nın Türkiye'nin Doğu Afrika'daki en önemli ticaret partnerlerinden biri olduğunu ve bölge ülkeleriyle olan ticaretimizin %15'lik bölümünü Tanzanya'nın oluşturduğunu vurguladı.

“TİM HEYETİ, BUGÜNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN EN BÜYÜK HEYETLERDEN BİRİ”

Sn. GÜLEÇ'in ardından kürsüye teşrif eden TPSF (Tanzanya Özel Sektör Vakfı) direktörü Sn. Louis ACCARO ise Türkiye ile Tanzanya arasındaki köprünün genişletilmesi gerektiğine değindi. ACCARO, TİM heyetinin, bugüne kadar Tanzanya'ya gelen en büyük iş insanları heyetlerinden biri olduğunu vurguladı. ACCARO, Tanzanya'da madencilik ve inşaat sektörlerinde büyük fırsatlar olduğunun altını çizdi.

250'NİN ÜZERİNDE TANZANYA FİRMASI İLE İKİLİ GÖRÜŞME

Konuşmaların ardından yapılan forumda, farklı sektörlerden 25 yerli Türk firma, 250'nin üzerinde Tanzanyalı firma yetkilisi ile ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Tanzanyalı firmaların neredeyse izdiham oluşturacak boyuttaki ilgisinden oldukça memnun oldukları gözlenen firma temsilcilerimiz, ikili iş görüşmelerinin oldukça tatmin edici ve verimli geçtiğini vurguladı.

Bu sayfa en son 14 Ağustos 2017 Pazartesi tarihinde güncellenmiştir.