İndirimi de, zamanlamasını da doğru bulmuyoruz

Kazanan demokrasi ve istikrar iken, not indirimi karşı tarafı ödüllendirmek anlamına geliyor.İndirimi de, zamanlamasını da doğru bulmuyoruz.

Haftasonu ülkemizde yaşanan terörist girişim, hukuk düzeni içinde bastırıldı. Ardından piyasaların pek çok ülkede yaşananın aksine kapatılmaması, takdir edilmesi gereken bir adımdı Kaldı ki; sermaye hareketlerine de sınırlama getirilmedi. Merkez Bankası hafta sonu rahatlatıcı tedbirler açıkladı. Hal bu iken not indirimi yapılmasını doğru  bulmamız mümkün değil. Bu, milletin azmi ile dimdik ayakta duran devletimize ve ekonomimize zarar vermeye çalışan teröristlerin ödüllendirilmesi gibi bir anlama gelebilir. S&P ile Hazine Müsteşarlığının bir anlaşması yok çünkü Moodys ve Fitch bizi yatırım yapılabilir statüsüne yükseltmişken, S&P bu adımı atmamıştı. Tabii ki bu durum şirketin bize not vermesine engel değil. Ancak, bu kadar acele hareket edilmesi de bizleri şaşırtan başka bir konu. Şirketin açıklamasında reformların yapılmasında gecikme ihtimalinden bahsediliyor Halbuki; bu kadar acele etmeyip Kabine'nin atacağı adımlar, göstereceği reaksiyon beklenmeliydi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihaneti ile karşı karşıya kaldı. Ancak bu ihanete, asil milletimiz cesareti ve feraseti ile gereken cevabı verdi. Kazanan demokrasi oldu. Diğer derecelendirme şirketlerinin  daha objektif, daha sabırlı ve daha destekleyici adımlar atmasını umuyoruz.

Bu sayfa en son 20 Temmuz 2016 Çarşamba tarihinde güncellenmiştir.