Fas Ticaret Heyeti'ne büyük ilgi

Ticaret Bakanlığı koordinasyonund Türkiye İhracatçılar Meclisi ve DEİK organizasyonuyla ihracatçılarımız Fas'a çıkarma gerçekleştirdi. İş Forumu ve ikili iş görüşmelerinde yoğu ilgi gösterilen Fas Ticaret Heyeti, ülkenin ticaret ve kültür başkenti Kazablanka'da gerçekleştirildi.

Ticaret Heyeti'ne elektrik-elektronik, otomotiv, yazılım ve bilişim, demir ve demir dışı metaller, kimyevi ürünler, orman ürünleri, mobilya, gıda, kozmetik, halıcılık ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren 34 firmadan toplam 37 Türk iş insanı katıldı.

Ticaret Heyeti kapsamında gerçekleştirilen İş Forumu'nu Fas Ticaret Baş Müşavirimiz Mehmet Elbir'in açılış konuşmasıyla başladı. Erbil konuşmasında Fas'ın makroekonomik ve sosyolojik durumuna değinirken Türkiye ile ikili ekonomik ilişkilerini de değerlendirdi. Ayrıca, Fas ile ticaret yapmak isteyen firmalarımız için pazar ile önemli bilgiler paylaştı.

Fas Yatırım Ajansı yetkilisi M'Hamed Ben Mokhtar da Fas'a yatırımlar ile ilgili Türk ihracatçılara ve iş insanlarına detaylı bir sunum gerçekleştirirken, Faruk Öztürk ise BİM'in Fas'taki yatırımlarını ve pazar ile ilgili tecrübelerini aktardı.

Kapanış konuşmalarını ise heyetin başkanlığını yürüten İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyesi Levent Aydın gerçekleştirdi. Fas ve Türkiye ikili ticaretine değinen Levent Aydın; “Fas ve Türkiye olarak otomotiv en büyük ihraç ürünlerimizin başında gelirken, en büyük pazarımız da Avrupa. Ancak bakıldığında kendi aramızda da bu ürün grubunda öne çıkıyoruz. Hem rakip, hem de birbirini tamamlayan iki ülkeyiz. Bu da bizi daha iyi yakın ilişkiler kurma, karşılıklı daha çok yatırım yapmaya motive etmeli.” Dedi.

Kazablanka'daki Grand Mogador Otel'de gerçekleşen ikili görüşmeler kapsamında, 34 Türk firmamız 150'ye yakın Faslı firma ile 500'den fazla görüşme gerçekleştirdi.

İlgili Fotoğraflar