Endonezya & Singapur Ticaret Heyeti Gerçekleştirildi

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Meclisimiz organizasyonunda, 25 Kasım – 1 Aralık 2017 tarihlerinde Endonezya ve Singapur'a yönelik olarak bir ticaret heyeti programı gerçekleştirilmiştir.

Ticaret heyeti programına; madencilik, savunma sanayi, gıda, medikal ürün, elektrik-elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımız katılım sağlamıştır.

Ticaret heyeti programının ilk bölümünde Endonezya'da düzenlenen İş Forumu'nda iki ülke ekonomik ve ticari ilişkileri ele alınırken, İş Forumu'nun ardından heyette yer alan firmalarımız ile Endonezyalı ithalatçı firmalar arasında iş görüşmeleri düzenlenmiştir. İkili iş görüşmelerine 9 Türk firma temsilcisi ile 60 Endonezyalı firma temsilcisi katılım sağlamış olup, toplamda 100'e yakın iş görüşmesi gerçekleştirilmiştir.

Ticaret heyeti programı kapsamında Singapur'da düzenlenen İş Forumunda ise Singapur Hakkında genel bilgilere yer verilmiş olup, iki ülke ekonomik ve ticari ilişkileri ele alınmıştır. Forum sonrasında 9 Türk firma temsilcisi ile 30 Singapurlu ithalatçı firma temsilcisinin yer aldığı ikili iş görüşmeleri düzenlenmiş ve yaklaşık 60'a yakın iş görüşmesi yapılmıştır.

Ticaret Heyeti programı çerçevesinde düzenlenen İş Forumları ve ikili iş görüşmelerinin, ülkemizin Endonezya ve özellikle 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşmasıyla birlikte Singapur ile ticari ve ekonomik ilişkilerinin gelişimine ivme kazandırması beklenmektedir.

Bu sayfa 30 Kasım 2017 Perşembe tarihinde yayınlanmıştır.