Büyükekşi, Sn.Zeybekci ile Londra'da

Mehmet Büyükekşi, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci  önderliğinde iş dünyası temsilcileri ile birlikte İngiltere ziyaretine katıldı.

Ülkemizin ikili ticari ve ekonomik ilişkilerinin mevcut durumunu gözden geçirmek, yeni işbirliği olanaklarını tespit etmek amacıyla düzenlenen İngiltere ziyareti kapsamında, Sn. Zeybekci Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Liam Fox ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek, ardından beraberindeki heyet ile Birleşik Krallık'ın önde gelen ticaret ve yatırım firmalarının üst düzey temsilcileri ile bir araya geldi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci beraberindeki heyet ile, ülkemizde ve bölgede yaşanan son ticari ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüş alışverişi yaparak, özellikle ülkemizde 15 Temmuz 2016 sonrasında yaşanan gelişmeler ve mevcut ticari, ekonomik duruma ilişkin olarak muhatap ülkelerin hükümetleri, iş çevreleri ve basın kuruluşlarına gerekli mesajları vermek üzere, 2016 yılı Ağustos-Eylül dönemini kapsayacak şekilde çeşitli ülkelere bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Bu kapsamdaki ziyaretlerin ilki 11 Ağustos 2016 tarihinde Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a, sonrasında 23 Ağustos'ta Hollanda'nın başkenti Lahey ve 24 Ağustos'ta İtalya'nın başkenti Roma'ya yapıldı.

Ziiyarete TİM ile birlikte, TOBB, TÜSİAD, DEİK, MÜSİAD, TÜMSİAD gibi önde gelen STK'ların Başkanları ve/veya üst düzey yöneticileri, Borsa İstanbul Başkanı, Türkiye-Birleşik Krallık İşKonseyi Başkanı, önde gelen Türk işadamlarından oluşan bir özel sektör heyeti ve TBMM'de grubu bulunan partilerden milletvekilleri eşlik ediyor.

Birleşik Krallık ile ticaret hacmimiz 2015 yılında yaklaşık 16,2 milyar Dolar olarak gerçekleşmiştir. 2016 yılının ilk yedi aylık döneminde ise; Birleşik Krallık'a ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre % 17,9 oranında artarak 7,3 milyar Dolar, Birleşik Krallık'tan ithalatımız ise yine aynı döneme göre yaklaşık % 9,3 oranında azalarak 3,1 milyar Dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Öte yandan, Birleşik Krallık, ülkemizde, 2002 yılı ile 2016 yılı Haziran ayı arasındaki dönemde 8,8 milyar Dolar doğrudan yatırım gerçekleştirmiştir.

Bu sayfa en son 9 Eylül 2016 Cuma tarihinde güncellenmiştir.