Avrupa Parlamentosu'nun Aldığı Kararı Reddediyoruz

Avrupa Parlamentosu'nda yapılan oylamadan Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak durdurulmasına yönelik çıkan kararı yorumlayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi şöyle dedi: “Oylamadan çıkan bu sonuç Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilişkilerde tek taraflı, Avrupa vizyonu ile örtüşmeyen bir bakış açısına sahip olduğunu gösteriyor. Oylamadan çıkan sonuç kadar farklı başlıklar altında yapılan eleştirilerin de ciddi anlamda kısır düşüncelerin yansıması olduğunu görüyoruz. Bu karar aynı zamanda Avrupa'daki farklı ülkelerin liderlerinin Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi ve müzakerelerin devam ettirilmesine yönelik açıklamalarının kulak ardı edildiğini gösteriyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye getirmiş olduğu eleştirileri reddediyoruz. Diğer taraftan, Gümrük Birliği'nin kapsamının genişletilmesine yönelik ifadeyi de şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladık. Gümrük Birliği'nin kapsamının genişletilmesi sadece Türkiye için değil, aynı zamanda Avrupa Birliği ülkeleri için de fayda doğuracaktır.

Bu sayfa 24 Kasım 2016 Perşembe tarihinde yayınlanmıştır.